SOS για το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου

Μέτρα για την άμεση και μόνιμη στήριξη του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Παράλληλα εκπέμπει σήμα κινδύνου για ελλείψεις γιατρών που έχουν οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας της MEΘ COVID και των τακτικών χειρουργείων, σε ακάλυπτες εφημερίες στο αναισθησιολογικό τμήμα, ενώ έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο ΤΕΠ, στην κύρια ΜΕΘ καθώς και στην ορθοπεδική, παθολογική και καρδιολογική κλινική, αλλά και στο ακτινολογικό τμήμα.
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, ενώ προκηρύσσονται συνεχώς θέσεις μόνιμων ιατρών μένουν κενές, γιατί οι νέοι ιατροί επιλέγουν είτε να ιδιωτεύουν είτε να βγαίνουν στο εξωτερικό. “Έτσι φτάσαμε στο σημείο να προκηρύσσονται πρόσφατα 8 θέσεις μόνιμων ιατρών για το ΓΝΑΝ και στο τέλος το Νοσοκομείο όχι μόνο να μην παίρνει κανέναν νέο ιατρό, αλλά να χάνει κιόλας 3 ιατρούς που πήραν μόνιμες θέσεις σε άλλα Νοσοκομεία” σημειώνει χαρακτηριστικά.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ζητούν να υπάρξει γενναία αύξηση μισθών και μείωση της φορολογίας και βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας, έτσι ώστε να σταματήσει η εκροή νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό και προς το ιδιωτικό σύστημα και να μπορέσουν να στελεχωθούν επιτέλους σωστά όλα τα Νοσοκομεία.

Αν δεν ληφθούν μέτρα, τονίζει ο Σύλλογος, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε δοκιμασία η λειτουργία κρίσιμων δομών του νοσοκομείου, ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν ανάλογα προβλήματα και σε άλλες κλινικές.
“Οι πολίτες του νομού Λασιθίου χρειάζονται ένα κεντρικό νοσοκομείο επαρκώς και ασφαλώς στελεχωμένο, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να γίνεται εκροή περιστατικών δευτεροβάθμιας παροχής υγείας προς τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου” καταλήγει ο Σύλλογος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος