Σητεία: Δύσκολη επιχείρηση διάσωσης 38χρονης Γαλλίδας στο φαράγγι του Ρίχτη

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η επιχείρηση του Πυροσβεστικού Τμήματος Σητείας, των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης και ανδρών του Α.Τ. Σητείας, για να απεγκλωβίσουν 38χρονη Γαλλίδα τουρίστρια μέσα στο φαράγγι του Ρίχτη.

Σητεία: Δύσκολη επιχείρηση διάσωσης 38χρονης Γαλλίδας στο φαράγγι του ΡίχτηΗ Γαλλίδα που είχε πάει στο φαράγγι με το σύζυγό της και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, έπεσε πάνω από τις σκάλες κοντά στον καταρράχτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο δεξί γόνατο και να ακινητοποιηθεί. Ο σύζυγός της, αλλά και διερχόμενοι τουρίστες που είδαν το συμβάν κάλεσαν το 112  και αμέσως στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού της γυναίκας η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν αδύνατον να μετακινηθεί.

Σητεία: Δύσκολη επιχείρηση διάσωσης 38χρονης Γαλλίδας στο φαράγγι του ΡίχτηΗ επιχείρηση είχε αρκετές δυσκολίες αφού πρώτα χρειάστηκε να ακινητοποιήσουν την 38χρονη πάνω στο φορείο με τρόπο ώστε να προστατευτεί το τραύμα, προκειμένου οι άντρες της ΕΕΔΑΚ και της Αστυνομίας και της Γ’ ΕΜΑΚ να την κατεβάσουν από ένα απόκρημνο σημείο σε ασφαλές μέρος. Αμέσως μετά οι άνδρες της Πυροσβεστικής την μετέφεραν έξω από το φαράγγι για να την παραλάβει το ΕΚΑΒ.

Η Γαλλίδα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σητείας ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν κινδυνεύει η ζωή της ωστόσο τα τραύματα στο δεξί της γόνατο είναι σοβαρά. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος