Σεμινάριο για την πολιτιστική κληρονομιά

Σεμινάριο για τους Δημάρχους, τα στελέχη προγραμματισμού και πολιτιστικών θεμάτων, τους υπεύθυνους δημοτικών πολιτιστικών οργανισμών και δημοτικών βιβλιοθηκών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το πρωί στο Πάνορμο Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του έτους Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στόχος του έτους είναι να δώσει την ευκαιρία για ένα σε βάθος διάλογο πολιτισμών και για ποικίλες δράσεις που θα τονίσουν τη σημασία του πολιτισμού στη ζωή της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Τα θέματα του σεμιναρίου που οργανώνουν, ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτυονία», η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Μυλοποτάμου, είναι:
1. «2018: Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Εισηγητής: Κώστας Σπανός, προϊστάμενος του τμήματος Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του υπουργείου Πολιτισμού.
2. «Δημιουργική Ευρώπη και Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Εισηγήτρια: Ελένη Μουστακίδη, υπουργείο Πολιτισμού.
3. «ΕΟΕΣ και Έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Εισηγητής: Αντώνης Καρβούνης, υπουργείο Εσωτερικών, Εθνικό Σημείο Επαφής
4. «Σύνδεση Τοπικής και Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πολιτικής: Μελέτες διαχείρισης, πολιτιστική χαρτογράφηση, κατάρτιση στελεχών». Εισηγήτρια: Αφροδίτη Καμάρα, Time Heritage.
5. «Υλική και άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του Μυλοποτάμου: Ένας μοχλός ανάπτυξης και ένας σημαντικός παράγων δικτύωσης». Εισηγήτρια: Ειρήνη Γαβριλάκη, αρχαιολόγος, προϊσταμένη του τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος