Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 8χρονης στην πισίνα

Σε πνιγμό αποδίδεται σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος της 8χρονης από το Ισραήλ, η οποία έχασε τη ζωή της χθες το απόγευμα, σε πισίνα ξενοδοχείου στην Χερσόνησο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του άτυχου κοριτσιού δεν δέχτηκε να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στην σορό του παιδιού και το πόρισμα προκύπτει από τα ευρήματα, τα οποία συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για πνιγμό.
Στο μεταξύ, χθες αστυνομικοί του Τμήματος Χερσονήσου, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται, προχώρησαν στην σύλληψη δύο αλλοδαπών γυναικών, ηλικίας 42 και 56 ετών, ως προσωρινά υπεύθυνες της ξενοδοχειακής μονάδας όπου συνέβη το τραγικό συμβάν. Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν λίγες ώρες αργότερα, ελεύθερες με εντολή εισαγγελέα.
Το κοριτσάκι εντοπίστηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, της περασμένης Τετάρτης να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις της, στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της, φορώντας παιδικό αναπνευστήρα.
Χθες, κλιμάκιο του ΕΟΤ μετέβη στο ξενοδοχείο όπου ήλεγξε στο πλαίσιο αυτοψίας το νόμιμο λειτουργίας του θαλάσσιου πάρκου που διαθέτει το ξενοδοχείο αλλά και εάν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας όπως ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο διαθέτει ναυαγοσώστη του οποίου το ωράριο είχε λήξει στις 6 το απόγευμα. Επίσης, στο χώρο του θαλάσσιου πάρκου, υπήρχαν πινακίδες που ενημέρωναν τους πελάτες του ξενοδοχείου, ότι δεν επιτρέπεται η χρήση των πισινών μετά τις 6 το απόγευμα. Δεν είχαν ληφθεί όμως και μέτρα ασφαλείας που να αποτρέπουν τους λουόμενους να εισέρχονται στο νερό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος