Σε λειτουργία το Συμβούλιο Έρευνας

Η δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Κρήτης, μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, υπό την προεδρία του Καθηγητή, Κωνσταντίνου Στεφανίδη, και παρουσία του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη.

Σε αυτήν, την πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου, έγινε αναλυτική ενημέρωση της προόδου του Προγράμματος RIS3Crete, από την συντονίστρια, Χρυσούλα Δασκαλάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης, και από την Μαρία Κασωτάκη, προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ 2014-2020».
Επίσης έγιναν οι πρώτες τοποθετήσεις των μελών του Συμβουλίου αναφορικά με το ρόλο και τη λειτουργία του. Ο κ. Στεφανίδης παρουσίασε ένα προσχέδιο αποτύπωσης του Περιφερειακού Συστήματος Καινοτομίας Κρήτης, στη βάση του οποίου έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη στρατηγική αντιμετώπισης των προκλήσεων, που αφορούν τη σύνδεση καινοτόμων ερευνητικών αποτελεσμάτων με την παραγωγή και τη συνεισφορά του ΠΣΕΚ-Κ στην κατεύθυνση αυτή. Ξεκίνησε επίσης η συζήτηση για τη σύνταξη του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του Συμβουλίου που θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος