Σε κόκκινο συναγερμό οι υπηρεσίες λόγω ανέμων

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ήδη επί ποδός είναι η Πυροσβαστική Υπηρεσία εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε στο Σέμπρωνα στα Χανιά, σε δύσβατο σημείο κοντά στο χωριό Αποπηγάδι χωρίς μέχρι στιγμής να απειλείται ο οικισμός. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και από αέρος ελικόπτερο, ενώ το έργο της πυρόσβεσης είναι δύσκολο λόγω των ανέμων που πνέουν με ένταση έως και 9 μπορφόρ.
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν ύποπτους καπνούς ή φλόγες, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199 ή 112.
Σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει, ότι, όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.
Υπενθυμίζεται στους πολίτες η απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00 έως και 24:00, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.
Το Λιμεναρχείο, από την πλευρά του, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή, να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους, όσο θα είναι σε ισχύ το δελτίο και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.
Την ίδια στιγμή είναι σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθεια σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος