Σε αφύπνιση αλλά με τραχειοστομία ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Σε αφύπνιση είναι ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος, αλλά παράλληλα υποβλήθηκε σε τραχειοστομία, σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Να σημειωθεί όμως ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται έδειξαν ότι έχει και νευρολογικά προβλήματα.

Στο Ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρεται: «Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ΠαΓΝΗ, από τις 27/09/2020 για οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια.

Είναι σε αφύπνιση, έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός και απύρετος. Μετά το πέρας των παρακλινικών εξετάσεων, απεφασίσθη και έγινε τραχειοστομία, την οποία ανέχεται καλώς. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή».

Όμως οι εξετάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα έδειξαν ότι ο προκαθήμενος της Κρητικής Εκκλησίας, πάσχει από τη νόσο του κινητικού νευρώνα.

Την ίδια ώρα υπάρχει προβληματισμός, τόσο στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης όσο και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, εάν είναι σε θέση ο σεβασμιότατος Ειρηναίος, να ασκεί τα καθήκοντά τους από τώρα και μετά.

Οι ιεράρχες ενημερώνονται καθημερινά από τους γιατρούς της ΠΑΓΝΗ, και διαχειρίζονται το θέμα με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος