Από πολλούς δήμους της Κρήτης έχει γίνει αναγγελία ζημιών στις ελαιοκαλλιέργειες από τις φετινές υψηλές θερμοκρασίες και την ανομβρία.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης Νίκο Δασκαλάκη, ήδη έχουν αναφερθεί προβλήματα ακαρπίας και σχινοκαρπίας από πολλούς δήμους σε όλη την Κρήτη, όμως από τα πρώτα στοιχεία το πρόβλημα εμφανίζεται μικρότερο από εκείνο του 2013.
Παρότι, όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Δασκαλάκης, δεν φαίνεται να συντρέχουν οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό συνθήκες για αποζημίωση από τον ασφαλιστικό φορέα, ωστόσο, ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων, αφού επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί ανάλογες εκτεταμένες ζημιές του 2013 από τις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις, καλεί τους Δήμους του νησιού να προχωρήσουν σε δήλωση ζημιών ως τις 29 Ιουνίου και ενιαία διεκδίκηση αποζημιώσεων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος