Ρέθυμνο: Νέα απάτη “εξαφάνισε” 15.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό

Μια νέα καταγγελία για ηλεκτρονική απάτη έφτασε χθες στην αστυνομία και συγκεκριμένα στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, σύμφωνα με την οποία έκαναν φτερά από τον τραπεζικό λογαριασμό ενός 52χρονου Ρεθυμνιώτη 15.000 ευρώ.

Ο 52χρονος επιχείρησε την 1η Αυγούστου να εισέλθει στην ψηφιακή πλατφόρμα της τράπεζας όπου διατηρεί τον προσωπικό του λογαριασμό προκειμένου να προχωρήσει σε ηλεκτρονικές κινήσεις. Στην προσπάθειά του να μπει στην ιστοσελίδα της τράπεζας, κατευθύνθηκε σε άλλη ιστοσελίδα που ήταν πανομοιότυπη με την αυθεντική χωρίς όμως να είναι. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ψευδής ηλεκτρονική διεύθυνση έφερε μια αμυδρή διαφορά σε σχέση με την αυθεντική, η οποία όμως δεν έγινε αντιληπτή από τον 52χρονο. Στη συνέχεια, ανυποψίαστος εισήγαγε τους ηλεκτρονικούς του κωδικούς και μόλις πραγματοποιήθηκε η είσοδος με επιτυχία, το σύστημα κατέρρευσε και η σελίδα ήταν πια απροσπέλαστη, όσες φορές κι αν προσπάθησε να μπει.

Μία μέρα μετά προσπάθησε ξανά να πραγματοποιήσει νέα ηλεκτρονική συναλλαγή και αυτή τη φορά χρησιμοποίησε την αυθεντική ιστοσελίδα της τράπεζας. Ήταν τότε που έκπληκτος ανακάλυψε ότι από τον τραπεζικό του λογαριασμό είχαν κάνει φτερά 15.000 ευρώ.

Η αστυνομία τώρα ερευνά τα στοιχεία του κατόχου του λογαριασμού από όπου έγινε η μεταφορά των χρημάτων, ενώ ο 52 δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι ήταν κι αυτός ένα ακόμα θύμα ηλεκτρονικής απάτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος