“Στα λευκά” ντύθηκαν τα ορεινά της Κρήτης

Στα λευκά “έντυσε” τα ορεινά της Κρήτης η “Κάρμελ” που έφερε χαμηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια του νησιού λόγω της απαγόρευσης του απόπλου, ωστόσο από τις 9 το πρωί αυτή έχει αρθεί και θα αναχωρήσουν κανονικά το βράδυ.

Χωρίς ρεύμα έμεινε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο οικισμός Άγιος Γεώργιος στο Οροπέδιο Λασιθίου, ωστόσο νωρίτερα σήμερα η βλάβη που προκάλεσε στο δίκτυο της ΔΕΗ κεραυνός αποκαταστάθηκε και η ηλεκτροδότηση επανήλθε.
“Στα λευκά” ντύθηκαν τα ορεινά της ΚρήτηςΤο χιόνι που έπεσε στο Οροπέδιο ήταν ελάχιστο και σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη έφτασε τους 2-3 πόντους. Οι δρόμοι παρέμειναν ανοικτοί, αλλά για προληπτικούς λόγους ασφάλειας στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς από το Καμπάνειο Ίδρυμα στο Ψυχρό, όπου είχαν διανυκτερεύσει, 18 προσκόπων και των τεσσάρων συνοδών τους στην Κερά, όπου τους περίμενε το λεωφορείο τους για να επιστρέψουν στο Ηράκλειο. Πρόκειται, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Άγγελος Μανουσάκης για προσκόπους του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου, που είχαν βρεθεί στην περιοχή για εκδρομή.

“Στα λευκά” ντύθηκαν τα ορεινά της Κρήτης“Άσπρη μέρα” είδαν οι κάτοικοι των Ανωγείων που είδαν τις πρώτες νιφάδες να πέφτουν από χθες και να δημιουργούν ένα λεπτό στρώμα χιονιού και ειδυλλιακές εικόνες. Το χιόνι έφτασε περί τους πέντε πόντους στο ύψος και δεν προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς οι δρόμοι είναι ανοικτοί, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Ωστόσο, όσοι εκδρομείς αποφασίσουν να μεταβούν στην περιοχή για να απολαύσουν το τοπίο θα πρέπει, για προληπτικούς λόγους, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

“Στα λευκά” ντύθηκαν τα ορεινά της ΚρήτηςΣτο Καστέλι του δήμου Μινώα Πεδιάδος, από τα καιρικά φαινόμενα κατέρρευσε τοίχος ετοιμόρροπου σπιτιού και σήμερα το πρωί συνεργείο, παρουσία του δημάρχου Μανόλη Φραγκάκη, προχώρησε στην κατεδάφισή του. Από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκε, σύμφωνα με το δήμαρχο, ζημιά και στη θερμοπρόσοψη της εκκλησίας του Αφέντη Χριστού, στο Αρκαλοχώρι, η οποία όπως δεν προβληματίζει την δημοτική αρχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τέλος, κλήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας να βοηθήσει για την μεταφορά δύο επιβαινόντων σε αυτοκίνητο, που λόγω ολισθηρότητας, ακινητοποιήθηκε στην Παντάνασα Ρεθύμνου. Στο Ηράκλειο, πιθανόν λόγω των ανέμων, έπεσε τμήμα από κάγκελο μπαλκονιού στην περιοχή των Πατελών, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές ή τραυματισμός.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νησιού. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

(Χιόνια στα Ανώγεια – Φωτογραφία Αριστέα Άρια)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος