“Παρενέργειες” στον τουρισμό προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον

«Πάγωσε» τις κρατήσεις και το τουριστικό ενδιαφέρον η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία δημιούργησε κλίμα αβεβαιότητας, ανατρέποντας τις μέχρι πρότινος θετικές εκτιμήσεις για την ερχόμενη σεζόν. Και ενώ η τουριστική περίοδος του 2022 προδιαγραφόταν με ιδιαίτερα θετικούς οιωνούς, το στέλεχος της Μποτσουάνα ήδη δημιουργεί σοβαρές παρενέργειες στον τουρισμό της Ελλάδας και της Κρήτης ειδικότερα, η διάρκεια και η έκβαση των οποίων δεν μπορεί κατηγορηματικά να προβλεφθεί.

“Παρενέργειες” στον τουρισμό προκαλεί η μετάλλαξη ΌμικρονΧαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης. Όπως είπε, η μετάλλαξη Όμικρον, που έχει προκαλέσει «βουτιά» στους χρηματιστηριακούς δείκτες παγκοσμίως, έχει οδηγήσει και σε «πάγωμα» του τουριστικού ενδιαφέροντος. Πλέον δεν κινείται τίποτα, σε μια περίοδο πανδημίας, κατά την οποία, όπως εξήγησε, έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε καν να μιλάμε για προκρατήσεις, αφού αυτές μπορούν στη συνέχεια να ακυρωθούν και να επιστραφούν οι προκαταβολές.

Παράλληλα, λόγω της αβέβαιης έκβασης της πανδημίας, όπως εξήγησε ο κ. Βλατάκης, δε μπορεί να γίνει πρόβλεψη για την εξέλιξη της ερχόμενης τουριστικής σεζόν.

Ωστόσο, σημείωσε, οι τουριστικοί φορείς του νησιού προετοιμάζονται για την έναρξη της σεζόν από τα τέλη Μαρτίου. Άλλωστε, όπως τόνισε, η Κρήτη ως τουριστικός προορισμός, απέδειξε και πέρυσι, «παρά τα άδικα, άκαιρα και όχι προς την σωστή κατεύθυνση μέτρα», ότι είναι η ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού. Ο κ. Βλατάκης σημείωσε ότι το νησί είναι το «σιγουράκι» για ασφαλείς διακοπές, όμως χρειάζεται επαγρύπνηση και διαρκής δουλειά, γιατί οι πρώτες που θα ανακάμψουν μετά την πανδημία είναι ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Τουρκία, η Τυνησία, το Μαρόκο και η Αίγυπτος, που σήμερα αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα από τους εν δυνάμει επισκέπτες. «Δε είναι δυνατόν ένας τουρίστας να επιλέγει συνέχεια την ίδια χώρα και τον ίδιο τόπο για τις διακοπές του», εξήγησε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος