“Αερογέφυρα ζωής” στο ΠΑΓΝΗ – 46χρονη με το θάνατό της έδωσε ζωή σε έξι συνανθρώπους μας

Ζωή σε έξι συνανθρώπους μας έδωσε με το θάνατό της μια 46χρονη γυναίκα. Η άτυχη γυναίκα, από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκε να είναι εγκεφαλικά νεκρή και η οικογένειά της, παρά την οδύνη για την απώλειά της, πήρε την γενναιόδωρη απόφαση να δωρίσει τα όργανά της, προκειμένου να σωθούν άλλοι άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η επιχείρηση για την δωρεά οργάνων έγινε σήμερα (10/12) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου έφτασαν ιατρικές αποστολές για την παραλαβή τους από την ΑΘήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, η καρδιά της 46χρονης θα μεταφερθεί στο Ωνάσειο, οι νεφροί στον Ευαγγελισμό, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο και οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, η 46χονη μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ την περασμένη Παρασκευή με έντονο πονοκέφαλο. Οι γιατροί διέγνωσαν πολύ γρήγορα εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξης ανευρύσματος εγκεφαλικής αρτηρίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όμως η επιδείνωσή της ήταν ραγδαία και πολύ γρήγορα η γυναίκα ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Έγιναν τα προβλεπόμενα τεστ για την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου και ενημερώθηκαν τα μέλη της οικογένειάς της που, δείχνοντας τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης, συναίνεσαν ώστε τα ζωτικά της όργανα να δοθούν για μεταμόσχευση και να χαρίσουν ζωή σε άλλους δοκιμαζόμενους ανθρώπους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος