Ψάχνουν τους σεισμόπληκτους για την απογραφή στον δήμο Μινώα Πεδιάδος – “Διακυβεύεται το μέλλον του τόπου” λέει η δημοτική αρχή

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπιστούν ένας προς έναν οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι του δήμου Μινώα Πεδιάδος και να απογραφούν έχει επιδοθεί η δημοτική αρχή, μπροστά στον ορατό κίνδυνο να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των απογραφέντων στην περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μελλοντικό “μοίρασμα” κονδυλίων και χρηματοδοτήσεων.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο, όπως ανέφερε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανόλης Φραγκάκης. Πολλοί από τους σεισμόπληκτους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, που είτε έχουν καταστραφεί είτε έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται, καθώς έχουν βρει προσωρινή στέγη σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια. “Ακόμα κι αν βρουν σπίτι και αφήσουν ειδοποιητήριο ποιος θα το παραλάβει;” αναρωτήθηκε ο δήμαρχος. Το θέμα ήταν αντικείμενο σύσκεψης που έγινε πρόσφατα με τη συμμετοχή και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων. Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκάκης, κατά τη διάρκειά της εκφράστηκε η εκτίμηση ότι από τους 18.500 που είχαν απογραφεί το 2011 στο δήμο Μινώα Πεδιάδος στην τρέχουσα απογραφή θα καταγραφούν 10.000. “Μόνο στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου έμεναν 1.200 αλλοδαποί. Αυτοί πού είναι τώρα;” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο ίδιος, αποφασίστηκε να αναληφθεί δράση από όλους ώστε τις επόμενες ημέρες, ως η λήξη της παράτασης που έχει δοθεί, να εντοπιστούν και να ειδοποιηθούν οι κάτοικοι του δήμου να απογραφούν στον τόπο τους. Αυτό που διακυβεύεται, πρόσθεσε ο δήμαρχος, είναι οι κατανομές διάφορων χρηματοδοτήσεων για την επόμενη δεκαετία και κατά συνέπεια το μέλλον του δήμου και των κατοίκων του. “Κάνω έκκληση στους κατοίκους του δήμου να απογραφούν στους τόπους κατοικίας τους, στα χωριά τους, να δηλώσουν τα σπίτια τους ακόμη κι αν αυτά έχουν καταστραφεί. Διαφορετικά η περιοχή θα υποστεί ένα ακόμη τεράστιο πλήγμα σε αυτό που ήδη μετρά, μετά τον σεισμό” κατέληξε ο κ. Φραγκάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος