Πρωτοποριακό πείραμα αστροφυσικής

Στο αστεροσκοπείο Σκίνακα στην Κρήτη και στο Νοτιοαφρικανικό αστρονομικό παρατηρητήριο στο Σάντερλαντ της Νότιας Αφρικής, θα λάβει χώρα το πρωτοποριακό πείραμα «Πασιφάη», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αστρονομίας και Επιστήμης Διαστήματος».

Το πείραμα θα χαρτογραφήσει, με μεγαλύτερη ακρίβεια από κάθε άλλη φορά, την πόλωση εκατομμυρίων άστρων σε περιοχές του ουρανού μακριά από το επίπεδο του Γαλαξία, τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο ημισφαίριο. Με βάση τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν, θα προσδιοριστούν οι πλέον κατάλληλες περιοχές του ουρανού, όπου οι αστρονόμοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για το βρεφικό Σύμπαν.
Το πείραμα συντονίζει ο επίκουρος καθηγητής αστροφυσικής του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνος Τάσσης, και η πραγματοποίησή του κατέστη εφικτή χάρη σε δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος