Πρώτο βραβείο στο ΙΤΕ για την πλατφόρμα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών

Το πρώτο βραβείο για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία πήραν το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης που έδωσαν δυναμικά το παρόν στο πρώτο Hacking Health Hackathlon της Αθήνας.

Η διάκριση συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ και την ευκαιρία για συμμετοχή σε Digital Transformation Programme από τη Roche Diagnostics Hellas.
Κατά τη διάρκεια του Hackathlon, η ομάδα του ΙΤΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανέπτυξε και παρουσίασε την ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών Time Is Brain εστιάζοντας στα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια. Η πλατφόρμα αξιοποιεί το συνοπτικό ιστορικό ασθενούς κάνοντας χρήση των προτύπων IPS και FHIR. Με διακριτές εφαρμογές για τον διασώστη και την ομάδα διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων του νοσοκομείου, μειώνει τον χρόνο από την πρώτη επαφή με τον επαγγελματία υγείας μέχρι την χορήγηση ειδικής θεραπείας.
Η ομάδα του ΙΤΕ στελεχώθηκε από τους Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη, συνεργαζόμενη ερευνήτρια (team leader), τον Γεώργιο Καβλεντάκη, συντονιστή ομάδας ανάπτυξης λογισμικού, και τους Ιωάννη Πετράκη και Νικόλαο Τσελά, σε συνεργασία με τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δρ. Γεώργιο Νότα. Η ομάδα ανέπτυξε την πλατφόρμα ως απάντηση στις προκλήσεις της αξιοποίησης του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και του Διεθνούς Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή για την αναζήτηση καινοτόμων λύσεων αναφορικά με τα Ιατρικά Δεδομένα και την Κινητικότητα.
Το Hackathon πραγματοποιήθηκε στις 8, 9 & 10 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Αμερικής 8, Αθήνα. Το Hacking Health είναι ένα παγκόσμιο κίνημα με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της περίθαλψης. Γεννήθηκε ως ιδέα το 2011 και έχει διαδοθεί μέσα σε λίγα χρόνια σε περισσότερες από 70 πόλεις, σε 45 χώρες, σε 5 ηπείρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ