Η λύση της διασποράς των προσφύγων σε διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων, στο πρότυπο της Θεσσαλονίκης, προτείνεται από τους δημάρχους του Ηρακλείου, που συναντήθηκαν χθες, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, θα χρειαστεί από το αρμόδιο υπουργείο, «μια λεπτομερή καταγραφή όλων των ενεργειών που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη λύση».
«Παράλληλα- τόνισε ο κ. Λαμπρινός- οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει για την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των προσφύγων στην Κρήτη, εξακολουθούν να ισχύουν και η εκπλήρωσή τους αποτελεί απαραίτητο όρο για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση».
Στο μεταξύ έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί αύριο για το προσφυγικό, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος