Προς ολοκλήρωση η νέα μονάδα αφαλάτωσης Μαλεβιζίου

Ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες, εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, η δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης του δήμου Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η νέα μονάδα θα παράγει 3.000 κυβικά νερού ανά ημέρα, με δυνατότητα αύξησης.

Το έργο κατασκευής της δεξαμενής της 2ης μονάδας αφαλάτωσης του Αλμυρού, χωρητικότητας 1.000 κυβικών, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών του Δήμου Μαλεβιζίου, το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018. Ένα έργο που έρχεται να προστεθεί στην 1η μονάδα αφαλάτωσης που λειτούργησε το 2014 και το οποίο καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Γαζίου και της Αμμουδάρας, της Ροδιάς, του Παλαιόκαστρου, του Μαδέ, της Λυγαριάς και της Αγίας Πελαγίας, χειμώνα – καλοκαίρι με 6.000 κυβικά πόσιμου νερού άριστης ποιότητας, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας στο Μαλεβίζι.
Οι μονάδες αφαλάτωσης του Δήμου Μαλεβιζίου, αποτελούν το μεγαλύτερο εγκατεστημένο συγκρότημα αφαλάτωσης με σκοπό την ύδρευση στην Ελλάδα και το σημαντικότερο έργο του νόμου Ηρακλείου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Με αυτές τις μονάδες, λύσαμε οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης, χειμώνα – καλοκαίρι, στον Δήμο μας. Πρόκειται για ένα έργο που μας κατατάσσει στην κορυφή των δήμων όλης της Ελλάδας στον τομέα, ένα έργο που έλυσε το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα των ημερών μας και που μαζί με το σύστημα τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού των δικτύων και τα ασύρματα, «έξυπνα» ρολόγια ύδρευσης μας επέτρεψαν να μειώσουμε και την τιμή χρέωσης του νερού κατά 20%».
Τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη συνόδευαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φίλιππος Σαββάκης και Γιάννης Ντουλάκης αντίστοιχα και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος