Προώθηση Κρητικών προϊόντων στις ΗΠΑ

Πρόγραμμα προώθησης των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης της Κρήτης, στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, υλοποιεί ο Σύνδεσμός Εξαγωγέων του νησιού.

Συγκεκριμένα, τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του τριετούς προγράμματος, με τον διακριτικό τίτλο GOLD QUALITY είναι: τυροκομικά, μέλι και προϊόντα μελισσοκομίας, ελαιόλαδο, παξιμάδι και αρτοποιήματα, κρασί και ξύδι.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται κατά 80% από την Ε.Ε., περιλαμβάνει δράσεις όπως την προβολή σε διεθνείς εκθέσεις, Β2Β συναντήσεις, διοργάνωση σεμιναρίων και workshops, δημιουργία προωθητικού βίντεο και προβολή του σε τηλεοπτικά κανάλια των Η.Π.Α., έντυπες διαφημιστικές καταχωρήσεις, φυλλάδια, καμπάνιες σε κοινωνικά δίκτυα, cooking shows, δημιουργία ιστοσελίδας κ.α.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος ορίζει ως πρώτη δράση την προβολή των επιλέξιμων προϊόντων στη Διεθνή Έκθεση WINTER FANCY FOOD SHOW, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 19 – 21 Ιανουαρίου 2020 στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι Η.Π.Α., όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, αποτελούν σταθερά έναν από τους κυριότερους αγοραστές των Κρητικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών και οι Κρητικές εξαγωγές, παρά τις αντιξοότητες και τις μεγάλες προκλήσεις που εμφανίζει η συγκεκριμένη αγορά, παρουσιάζουν αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Άλκης  Καλαμπόκης, «με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα συντονίσει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης δίνεται μια τεράστια ευκαιρία ενίσχυσης των Κρητικών εξαγωγών στη μεγάλη αγορά των Η.Π.Α. Τα επόμενα τρία χρόνια, οι Κρήτες εξαγωγείς που έχουν ήδη παρουσία στην αμερικάνικη αγορά θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν το πελατολόγιό τους, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει η δίοδος και στις επιχειρήσεις που μέχρι τώρα δεν πραγματοποιούσαν εξαγωγές στη συγκεκριμένη αγορά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ