Πρόγραμμα για τα συναισθήματα από το ΚΕΣΑΝ

Τα εγκαίνια του προγράμματος Movere (μοβέρ) για τα συναισθήματα, που εκτελείται από το ΚΕΣΑΝ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο 7ο Δημοτικό Σχολείο. Το πρόγραμμα φιλοξενείται σε χώρο που διαμορφώθηκε στο ισόγειο σχολείου.

Σκοπός του προγράμματος είναι:
– Η επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων για τα συναισθήματα, το ρόλο και τη λειτουργία τους.
-Η ευαισθητοποίηση των ενηλίκων (εκπαιδευτικών, γονέων) σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.
-Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με σκοπό την εφαρμογή προληπτικών προγραμμάτων που ενισχύουν τη συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών.
-Η ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των συμμετεχόντων, μικρών και μεγάλων, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα το «αθέατο» σύμπαν των συναισθημάτων και κατ’ επέκταση τον εαυτό τους.
Όλες οι δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν και έχουν ως πυρήνα την αναγνώριση της αξίας της συναισθηματικής ανάπτυξης του ατόμου, ως ένα από τα πλέον χρήσιμα όπλα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ