Πολύ καλή απορροφητικότητα κοινωνικών κονδυλίων

Στη δεύτερη θέση από πλευράς απορροφητικότητας, όσον αφορά στις διανομές προϊόντων για τις ευπαθείς ομάδες είναι η Περιφέρεια Κρήτης, έχοντας απορροφήσει 3,1 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 82% του εγκεκριμένου προγράμματος. Από κεντρικές προμήθειες απορρόφησε το σύνολο του ποσού άνω των 940 χιλιάδων ευρώ.

Αυτό έγινε γνωστό σε σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας εξάλειψης της φτώχειας.

Επίσης συζητήθηκε το νέο πρόγραμμα με παράταση του φυσικού αντικειμένου έως 31/12/2020 από το οποίο η Περιφέρεια Κρήτης καλείται να απορροφήσει 7.146.427 ευρώ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό εκτός του κ. Βρούτση, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς, και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, Σπύρος Επιτροπάκης.

Τονίστηκε η ανάγκη να μη μείνει κανένας αδιάθετος πόρος από τα ευρωπαϊκά ταμεία γι’ αυτό και ζητήθηκε επιτακτικά, επίσπευση των διαδικασιών ένταξης στο πρόγραμμα προκειμένου να καλυφθούν ακόμα περισσότεροι άποροι συμπολίτες μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος