Πολλά τα κτίσματα στο δήμο Μινώα με ζημιές από τους σεισμούς – Μέχρι τις 10 Αυγούστου οι αναφορές από τους πληγέντες

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των κτισμάτων στο δήμο Μινώα Πεδιάδος που έχουν υποστεί ζημιές από τον Εγκέλαδο. Μέχρι στιγμής, 160 κτίσματα, δημόσια και ιδιωτικά, έχουν πληγεί, σύμφωνα με τον αριθμό των αναφορών που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος της περιοχής Μανόλης Φραγκάκης, οι πληγέντες θα πρέπει να υποβάλλουν τις αναφορές τους μέχρι τις 10 Αυγούστου και η προθεσμία αυτή είναι η καταληκτήρια για τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να σπεύσουν εγκαίρως να δηλώσουν ότι έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς. Ήδη, όπως είπε ο ίδιος, έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 160 δηλώσεις που αφορούν σε ιδιωτικά και δημόσια κτίρια, από τις οποίες οι 40 προέκυψαν τα τελευταία 24ωρα. Θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι από τα κλιμάκια των μηχανικών.

Στο μεταξύ, ο δήμος έχει ζητήσει εγγράφως τη διάθεση κονδυλίου ύψους 1.5 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των πληγέντων. Αναφορικά με τις 2-3 οικογένειες από τον οικισμό Σαμπά, που έχουν μείνει χωρίς στέγη, καθώς τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατάλληλα, ο κ. Φραγκάκης διευκρίνισε ότι ο δήμος έχει εξασφαλίσει στέγαση σε ξενοδοχείο της περιοχής για όσους έχουν ανάγκη, ωστόσο, μέχρι στιγμής κανένας από τους πληγέντες δεν έχει δηλώσει επιθυμία να κάνει χρήση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος