Πληθαίνουν οι νοσηλείες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο – Λίγο πριν τη διεύρυνση του lockdown στο Ηράκλειο

Πληθαίνουν οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στην Κρήτη, προκαλώντας προβληματισμό σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή στο νησί νοσηλεύονται 78 άτομα, 67 σε κλινικές covid και 11 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή οι νοσηλείες ήταν 61, δηλαδή προστέθηκαν στη λίστα ακόμα 17 μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το μεγαλύτερο φορτίο στο Ηράκλειο το σηκώνει το Βενιζέλειο με 27 νοσηλείες, 20 στην κλινική covid και 7 στη ΜΕΘ, ενώ 21 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ο ένας εξ αυτών στη ΜΕΘ.

Μακραίνει όμως και η λίστα των θανάτων από κορονοϊό στην Κρήτη. Σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ένας 62χρονος, μετά από νοσηλεία 4 μηνών. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, που ζούσε υπό συνθήκες αστεγίας στο Ρέθυμνο και είναι ο 34ος νεκρός της πανδημίας στην Κρήτη.

Ο δήμος Ηρακλείου βρίσκεται για τρίτη μέρα στο κόκκινο επίπεδο αυξημένου κινδύνου. Αν και τα απόλυτα νούμερα δεν είναι ακόμα τόσο ανησυχητικά, οι επιστήμονες έκριναν ότι η κατανομή των κρουσμάτων είναι. Εκτός από τις αυξημένες νοσηλείες στα νοσοκομεία, έχει συγκεντρωθεί υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα του Ηρακλείου και έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων, που αποφάσισε να βάλει στο “κόκκινο” μόνο το δήμο Ηρακλείου και όχι ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα. Τόνισε ότι “τα περισσότερα κρούσματα βρίσκονται στην ενδοχώρα και όχι στο δήμο Ηρακλείου”, γι’ αυτό και προτρέπει την επιτροπή να ανατρέψει αυτήν την αστοχία στην απόφασή της και να επεκτείνει την αυστηροποίηση των μέτρων σε όλο το νομό. “Υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλάξει ακόμα και μέσα στην ημέρα”, είπε ο κ. Τζανάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος