Πλακιωτάκης: Δεν περιλαμβάνεται στο διαγωνισμό το ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου

Το ζήτημα του ενετικού λιμένα Ηρακλείου και της χερσαίας ζώνης του λιμένα βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων που έχει σήμερα στο Ηράκλειο ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της χρήσης του λιμένα σε επενδυτές βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στον αέρα. Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα ο Γιάννης Πλακιωτάκης με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ωστόσο, τού μεταφέρθηκε πως πάγια θέση της περιφέρειας είναι ότι το ενετικό λιμάνι ανήκει στους πολίτες και δεν μπορεί να δοθεί στους επενδυτές, για να λάβει την απάντηση από τον υπουργό ναυτιλίας ότι ο ενετικός λιμένας μένει εκτός διαγωνισμού γιατί είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος.

Πλακιωτάκης: Δεν περιλαμβάνεται στο διαγωνισμό το ενετικό λιμάνι του ΗρακλείουΩς προς τη χερσαία ζώνη του Ηρακλείου και το δημοτικό κατάστημα του Μαρίνα, το οποίο είχε συμφωνηθεί με τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου να περάσει στο Δήμο, ο κ. Πλακιωτάκης δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση και επιφυλάχθηκε να απαντήσει το συντομότερο, αφού προηγηθεί διαβούλευση με το ΤΑΙΠΕΔ. Ο δήμος από την πλευρά του ζητάει το δημοτικό καφέ να θεωρηθεί ως προέκταση του ενετικού λιμένα και να συνεχιστεί η διαχείρισή του από το δήμο, μέσα από τη δημιουργία ενός νέου λιμενικού ταμείου. Από την άλλη, η χερσαία ζώνη του δήμου Μαλεβιζίου και τα λιμενικά καταφύγια σε Άρβη, Κερατόκαμπο και Λουτρα φαίνεται να εξαιρούνται από την διαδικασία παραχώρησης.

Πλακιωτάκης: Δεν περιλαμβάνεται στο διαγωνισμό το ενετικό λιμάνι του ΗρακλείουΟ κ. Πλακιωτάκης, τόνισε ότι υπάρχει εξαιρετικά αυξημένο ενδιαφέρον για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου από διεθνή επενδυτικά σχήματα και πρόσθεσε ότι αυτή η αξιοποίηση αποτελεί σημαντική στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης που θα σημάνει μεγάλο όφελος για την τοπική και την εθνική οικονομία.

Οι συναντήσεις του κ. Πλακιωτάκη συνεχίστηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο με το δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, ενώ στη συνέχεια σειρά παίρνει ο Οργανισμός Λιμένα όπου ο υπουργός ναυτιλίας προεδρεύει σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Η. κ. Γιάννη Βαρδαβά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του λιμένα κ. Μηνά Παπαδάκη.

Ο κ. Πλακιωτάκης θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην ανατολική Κρήτη επισκεπτόμενος το εμβολιαστικό κέντρο του Οροπεδίου Λασιθίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος