Πιλοτικό πρόγραμμα κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας από το δήμο Ηρακλείου

Κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε ανήμπορους πολίτες παρέχει πιλοτικά ο δήμος Ηρακλείου σε μια προσπάθεια να βοηθήσει πρακτικά πολίτες που για λόγους υγείας και οικονομικής αδυναμίας δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν ή αυτοεξυπηρετούνται μερικώς.

Το πρόγραμμα υλοποιείται προς το παρόν στη 2η Δημοτική Κοινότητα, όπου κατά τη διάρκεια πρόσφατης έρευνας διαπιστώθηκε ότι περίπου 90 άτομα παρουσιάζουν προβλήματα κινητικά, άνοιας και Αλτσχάιμερ και δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν.

Στην προσπάθειά του ο δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών, να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς και να ενισχύσει το ανεξάρτητο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αποφάσισε, μετά την πρόσληψη με οκτάμηνες συμβάσεις του ΟΑΕΔ 4 ατόμων και με τη συνδρομή των ελάχιστων μόνιμων υπαλλήλων, να «τρέξει» πιλοτικά αυτό το νέο πρόγραμμα.

Με το λιγοστό προσωπικό καταβλήθηκε προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες μέρους των καταγεγραμμένων μη αυτοεξυπηρετούμενων πολιτών της περιοχής, με στόχο, εφόσον εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό, να συνεχιστεί και να διευρυνθεί η προσπάθεια.

Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί παράλληλα με τα προγράμματα “Βοήθεια στο σπίτι” της περιοχής και σκοπός του είναι η παροχή κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας στα άτομα που την χρειάζονται, αλλά και η ανακούφιση των φροντιστών τους. Διαπιστώνουμε στην πράξη πόσο σημαντικά είναι τέτοιου είδους προγράμματα και για αυτό τον λόγο θα καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε να συνεχιστούν και στο μέτρο του εφικτού να επεκταθούν. Όπως έχουμε πει πολλές φορές άλλωστε, στόχος μας είναι ουδείς κάτοικος αυτής της πόλης να νιώθει μόνος και αβοήθητος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος