Περιστατικά θερμοπληξίας και αύξηση στα ΤΕΠ των νοσοκομείων

Ρεκόρ διετίας στην προσέλευση ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου σημειώθηκε χθες, καθώς ο παρατεταμένος καύσωνας ανάγκασε αρκετούς πολίτες, ηλικιωμένους και με σε χρόνια προβλήματα υγείας, να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια, ενώ την ίδια ώρα καταγράφηκε μεγάλος αριθμός περιστατικών θερμοπληξίας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας στο ΠΑΓΝΗ, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, προσήλθαν στο ΤΕΠ πεντακόσια τριάντα τρία άτομα, ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών που προσήλθε στα επείγοντα από τις 25 Φεβρουαρίου του 2020, πριν από την έναρξη της πανδημίας. Πρόκειται κυρίως για παθολογικά περιστατικά, αλλά και για ανθρώπους με χρόνια νοσήματα που, λόγω του καύσωνα, παρουσίασαν καρδιολογικά ή αναπνευστικά προβλήματα. Στη χθεσινή εφημερία προσήλθαν στο ΠΑΓΝΗ και δώδεκα άτομα με θερμοπληξία, τα οποία εμφάνισαν υψηλό πυρετό και δυσχέρεια στην επικοινωνία. Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένα άτομα, με χρόνια προβλήματα υγείας, τα οποία, όπως τονίζει ο κ. Χαλκιαδάκης, θα πρέπει να επιδεικνύουν προσοχή και να προστατεύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

Και στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου κατά τη χθεσινή εφημερία έφτασαν οκτώ ηλικιωμένοι με πυρετό, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού, που ήταν αρνητικά και τα συμπτώματά τους αποδίδονται σε θερμοπληξία. Τις τελευταίες ημέρες, λόγω των παρατεταμένων ακραίων θερμοκρασιών, καθημερινά ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα αναζητούν βοήθεια στο νοσοκομείο, όπου προσέρχονται με συμπτώματα όπως ο πυρετός, δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Αγίου Νικολάου Μανόλης Ανδρεαδάκης. Οι περισσότεροι, όπως διευκρίνισε, επιστρέφουν στα σπίτια τους αφού λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ορισμένοι εισάγονται, καθώς κρίνεται ότι χρειάζεται νοσηλεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος