ertnews.gr

Περισσότεροι από 500 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης

01/09 15:27
Περισσότεροι από 500 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης

Ξεπερνούν τους 500 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης οι οποίοι τίθενται, μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας του Υπουργείου Υγείας, σε αναστολή εργασίας.
Η αναστάτωση είναι μεγάλη μεταξύ του προσωπικού στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού, ενώ το πρωί πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, από το Σωματείο Εργαζομένων, το οποίο ζητεί από το Υπουργείο να πάρει πίσω το συγκεκριμένο μέτρο.
«Στο ΠΑΓΝΗ, οι ανεμβολίαστοι γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, υπολογίζονται σε 100, επί συνόλου 2.200 εργαζομένων. Το ποσοστό εμβολιασμένων συναδέλφων στο νοσοκομείο μας είναι υψηλό, πάνω από 95%.Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού όλου του πληθυσμού, δεν δεχόμαστε όμως, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να χρησιμοποιείται ως μέσο εκβιασμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων», δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρη Βρύσαλης.
Αντιστοίχως, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 57, επί συνόλου 1450.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος και θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου. «Ήδη ανακοινώθηκε μείωση κατά 50% στα ραντεβού των τακτικών εξωτερικών ιατρείων ενώ θα γίνονται μόνο οι έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις».

Το Σωματείο, προγραμματίζει με την πρώτη επίδοση αναστολής καθηκόντων σε εργαζόμενο του ΠΑΓΝΗ, την πραγματοποίηση κινητοποίησης στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και στάση εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version