Πέπλο χιονιού σε Ανώγεια και Οροπέδιο – Ανοικτοί οι δρόμοι, κλειστά τα σχολεία (βίντεο)

Τσουχτερό κρύο, ισχυροί άνεμοι, βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα στη Κρήτη. Το πέρασμα του “Διομήδη” από το νησί άφησε πίσω του χιονισμένο τοπίο στα Ανώγεια και στο Οροπέδιο Λασιθίου, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, δημιουργώντας ειδυλιακές εικόνες για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου.

Όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ Ηρακλείου οι δήμαρχοι Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης και Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, η χιονόπτωση συνεχίζεται κατά διαστήματα, ωστόσο δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Τα εκχιονιστικά κρατούν ανοικτό το οδικό δίκτυο, ωστόσο, οι διερχόμενοι οδηγοί, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Κλειστά, με αποφάσεις των δημάρχων παραμένουν τα σχολεία σήμερα και στις δύο περιοχές.

Πέπλο χιονιού σε Ανώγεια και Οροπέδιο – Ανοικτοί οι δρόμοι, κλειστά τα σχολεία (βίντεο)Αναλυτικότερα, στο Οροπέδιο Λασιθίου, σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, το χιόνι έχει φτάσει τους 10 – 15 πόντους στον κάμπο. Το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και προσπελάσιμο για τα οχήματα 4×4 και όσα έχουν αλυσίδες. Κλειστό, ωστόσο, παραμένει το αγροτικό οδικό δίκτυο, λόγω επικινδυνότητας. Χθες το απόγευμα, στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κατέρρευσε, επιβαρυμένο από τις βροχοπτώσεις και σήμερα υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου θα κάνουν αυτοψία, για την εκτίμηση και αντιμετώπιση του προβλήματος. Στο μεταξύ η διέλευση από το σημείο έχει απαγορευθεί με σήμανση. Κατά τη διάρκεια της νύχτας λάμψεις που έκαναν την εμφάνισή τους στο Οροπέδιο οφείλονταν σε βραχυκυκλώματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, συνεργείο της οποίας έσπευσε και αποκατέστησε το πρόβλημα, χωρίς να προκληθούν διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στα Ανώγεια, όπως και στο Οροπέδιο, οι συνθήκες είναι ιδανικές για όσους θελήσουν να κάνουν μία βόλτα το Σαββατοκύριακο και να απολαύσουν τα χιόνια στα ορεινά και τα τοπικά εδέσματα. Το χίονι, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη σε ύψος 5 εκατοστά έχει καλύψει σαν πέπλο τον οικισμό, αλλά δε έχει φέρει προβλήματα.

“Καλό θα είναι να έχουν μαζί τους αλυσίδες όσοι αποφασίσουν να έρθουν στην περιοχή” ανέφερε ο δήμαρχος, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι δρόμοι στα Ανώγεια είναι ανοικτοί, καθώς το χιόνι έπεσε εκεί που έπρεπε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στα πιο ορεινά σημεία, πέριξ του οικιστικού τμήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος