ertnews.gr

Παρουσιάζεται νέα έκδοση του «Ερωτόκριτου»

05/11 11:01
Παρουσιάζεται νέα έκδοση του «Ερωτόκριτου»

Η νέα έκδοση του έργου του Βιτσέντζου Κορνάρου “Ερωτόκριτος” με τίτλο “Ερωτόκριτος – οι περισσότεροι στίχοι από το πρωτότυπο, με ερμηνεία στα πιο δύσκολα σημεία”, από τις εκδόσεις Κεχριμπάρι και με επιμέλεια της Στέλλας Κανάκη, θα παρουσιαστεί σήμερα στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα “Μανώλης Καρέλλης” του δημοτικού κτιρίου της οδού Ανδρόγεω.
Την εκδήλωση στηρίζουν η Περιφέρεια Κρήτης, οι δήμοι Ηρακλείου και Φαιστού και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Γιώργος Παναγιωτάκης, συγγραφέας-ιστορικός ερευνητής, ο Αντώνης Τσιριγωτάκης, λαογράφος-συγγραφέας, ο Γιώργος Κοκαράκης, δημοσιογράφος-παρουσιαστής, και η επιμελήτρια Στέλλα Κανάκη. Συντονίστρια θα είναι η λογοτέχνης Ρένα Τζωράκη.
Πρόκειται για μια χρηστική έκδοση του Ερωτόκριτου, που περιλαμβάνει ταυτόχρονα τους περισσότερους στίχους (χωρίς αλλοιώσεις), αλλά και την πιστή ερμηνεία σε θέσεις-κλειδιά.
Όπως αναφέρει η κ.Κανάκη, το έργο έχει δομηθεί με πρωτότυπο τρόπο, και ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει το ποίημα συνεχόμενα, σαν κάθε μυθιστορία. Ακόμα, αν το επιθυμεί, μπορεί να μελετήσει αναλυτικά κάποια σημεία, ακολουθώντας τις παραπομπές.
Επίσης ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ολόκληρο τον Ερωτόκριτο από την αρχή μέχρι το τέλος, σε όλες τις παραμέτρους του (τη γνήσια γλώσσα και τη στιχουργία του Κορνάρου, και το πλήρες νόημα του Ερωτόκριτου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version