Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Leader Μεσαράς

Τα δημόσια και ιδιωτικά έργα που έχουν ενταχθεί στο τοπικό πρόγραμμα Leader Μεσαράς της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση στις Μοίρες, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, και του συνόλου των επενδυτών της περιοχής.

Πρόκειται για δεκατρία έργα δημόσιου χαρακτήρα συνολικής δημόσιας δαπάνης περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και δεκαοκτώ έργα ιδιωτικού χαρακτήρα, δημόσιας δαπάνης πάνω από 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Leader ΜεσαράςΟ κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της περιοχής και στην ενίσχυση του κοινωνικού και οικονομικού κεφαλαίου.

Από την πλευρά του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, Μακάριος, μίλησε για το έργο της Μητρόπολης, που έχει ενισχυθεί με την ένταξη σε προγράμματα της Περιφέρειας Κρήτης και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Μανόλης Κοκοσάλης και οι δήμαρχοι Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης και Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

Η ενημέρωση των επενδυτών έγινε από τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Γιώργο Μαυρογιάννη και τη συντονίστρια του Τοπικού Προγράμματος Μεσαράς, Ρίτσα Μυκωνιάτη.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η παρουσίαση δύο δημόσιων έργων που εντάσσονται και θα υλοποιηθούν στην περιοχή. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν το Πρότυπο Αθλητικό Κατασκηνωτικό Κέντρο Εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ ,του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», και το έργο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας, που αφορά στην αποκατάσταση του ηγουμενείου της Μονής Απεζανών, το οποίο θα φιλοξενήσει εικονική έκθεση κειμηλίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος