Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Leader Μεσαράς

Τα δημόσια και ιδιωτικά έργα που έχουν ενταχθεί στο τοπικό πρόγραμμα Leader Μεσαράς της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση στις Μοίρες, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, και του συνόλου των επενδυτών της περιοχής.

Πρόκειται για δεκατρία έργα δημόσιου χαρακτήρα συνολικής δημόσιας δαπάνης περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και δεκαοκτώ έργα ιδιωτικού χαρακτήρα, δημόσιας δαπάνης πάνω από 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της περιοχής και στην ενίσχυση του κοινωνικού και οικονομικού κεφαλαίου.

Από την πλευρά του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, Μακάριος, μίλησε για το έργο της Μητρόπολης, που έχει ενισχυθεί με την ένταξη σε προγράμματα της Περιφέρειας Κρήτης και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Μανόλης Κοκοσάλης και οι δήμαρχοι Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης και Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

Η ενημέρωση των επενδυτών έγινε από τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Γιώργο Μαυρογιάννη και τη συντονίστρια του Τοπικού Προγράμματος Μεσαράς, Ρίτσα Μυκωνιάτη.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η παρουσίαση δύο δημόσιων έργων που εντάσσονται και θα υλοποιηθούν στην περιοχή. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν το Πρότυπο Αθλητικό Κατασκηνωτικό Κέντρο Εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ ,του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», και το έργο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας, που αφορά στην αποκατάσταση του ηγουμενείου της Μονής Απεζανών, το οποίο θα φιλοξενήσει εικονική έκθεση κειμηλίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ