Παρουσία του πρωθυπουργού θα γίνει η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ενθρόνιση θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό διάταγμα με επιμέλεια του υπουργείου παιδείας, ενώ αύριο θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η εγκαθίδρυση του νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης, μετά την εκλογή του προ δεκαημέρου στο Φανάρι.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ακολουθήσει η τελετή διαβεβαίωσης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τις τελευταίες ημέρες, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και οι συσκέψεις για την διοργάνωση του τελετουργικού, που θα είναι πιο λιτό λόγω της πανδημίας, αφού θα σταλούν λιγότερες προσκλήσεις σε επισήμους.

Όσον αφορά στις παρουσίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενημέρωσε ότι θα τον εκπροσωπήσουν δύο μητροπολίτες, ενώ θα υπάρχει εκπροσώπηση και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδας. Ο νέος αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με τον Επίσκοπο Κνωσού Πρόδρομου Ξενάκη, που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, έκανε έκκληση στον κόσμο να αποφύγει να συμμετάσχει στο τελετουργικό, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και κίνδυνος περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Άλλωστε, όπως είπε, ο νέος αρχιεπίσκοπος, θα ιερουργήσει την επομένη, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στην πρώτη του συνοδική θεία λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, όπου αμέσως μετά θα δεχτεί το ποίμνιο για ευχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος