Παραμένει η επιφυλακή στον Δήμο Ηρακλείου για την έκταση του “Ν. Καζαντζάκης”

Λήξη «συναγερμού», αλλά η επιφυλακή για τον δήμο Ηρακλείου παραμένει σε ό,τι αφορά την τύχη της έκτασης – «φιλέτου» του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», μετά την μελλοντική λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. Οι χθεσινές δηλώσεις του εντεταλμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη, με τις οποίες διέψευσε τα περί υπαγωγής της έκτασης στο Ταμείο, έφεραν την ηρεμία, μετά την τρικυμία στη Λότζια.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του δήμου Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός, ο οποίος επανέλαβε τη θέση που εξέφρασε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός κατά την έκτακτη σύσκεψη των φορέων, την περασμένη Δευτέρα, ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε πρόταση αξιοποίησης ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα λάβει σοβαρά υπόψιν την τεχνική πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Ηρακλείου, μετά από διαβούλευση, με την οποία αποτυπώνεται η βούληση να παραμείνει τουλάχιστον το 40% της έκτασης πράσινο και προβλέπει συγκεκριμένες χρήσεις γης (κατοικίες, μικρά καταστήματα, χώρους άθλησης, υπαίθρια θέατρα κ.α.). «Πρόκειται για μια καινοτόμα πρόταση, η οποία θα πρέπει να αυτοχρηματοδοτείται, για να είναι βιώσιμη» ανέφερε, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «η συναίνεση στο τεχνικό κομμάτι είναι αναγκαία», αναφερόμενος στην μελλοντική αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου, που στόχος, πρόσθεσε, είναι να μην γίνει ένα νέο «Ελληνικό».

«Ζητάμε την εκχώρηση της μελέτης του ειδικού χωρικού της περιοχής» συνέχισε ο κ. Καραντινός, έργο υψηλού κόστους, που θα χρειαστεί χρόνο, προκειμένου να υλοποιηθεί. Διευκρίνισε, ακόμη, ότι λόγω του τεράστιου κόστους ο Δήμος δε μπορεί να αναλάβει το έργο της αξιοποίησης και πως η Δημοτική Αρχή δε μπορεί να έχει λόγο στην επιλογή του επιχειρηματικού σχήματος που θα αναλάβει να αξιοποιήσει την έκταση, αλλά όταν βρεθεί αυτό, θα διεκδικήσει ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο και τους δημότες, με προτεραιότητα στους κατοίκους της Νέας Αλικαρνασσού.
Τέλος, επεσήμανε ότι οι κινήσεις αντίδρασης που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας θα προχωρήσουν κανονικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος