Πάει καλά το ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Την ικανοποίησή του για τις έως τώρα απορροφήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, από την Περιφέρεια Κρήτης, εξέφρασε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Παναγιώτης Κορκολής, κατά τη διάρκεια της 2ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, που έγινε στο Ρέθυμνο.

Το νέο ΕΣΠΑ, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Κορκολής, δίνει έμφαση στην επιχειρηματικότητα, στη διασύνδεσή της με την έρευνα, όπου η Κρήτη έχει πρωτεύοντα ρόλο.
Πενήντα έργα προϋπολογισμού 130 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στο νέο ΕΣΠΑ, ποσό που αντιστοιχεί στο 30% του προγράμματος, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία στην υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τον κ. Σταθάκη, τον κ. Χαρίτση, τον κ. Κορκολή, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης, την προϊσταμένη Μαρία Κασσωτάκη, όπως επίσης τους φορείς και τις παραγωγικές τάξεις του τόπου.
«Για να πάει καλά ένα πρόγραμμα- τόνισε ο κ. Αρναουτάκης- χρειάζεται συνεργασία, η συνέργεια όλων. Το 80% του προγράμματος θα κατευθυνθεί στους δήμους, πρέπει να υπάρχει εξαίρετη συνεργασία με όλους τους δήμους για να μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις, γιατί είναι εντελώς διαφορετικό από την προηγούμενη περίοδο, επενδύονται αρκετοί πόροι στην έρευνα, στην καινοτομία, στη τεχνολογία, στην “έξυπνη εξειδίκευση”. Πιστεύω ότι θα είμαστε από τις πρώτες Περιφέρειες της χώρας που θα υλοποιήσουν με επιτυχία το πρόγραμμα. Το ζητούμενο είναι να απορροφούμε χρηματοδοτήσεις για έργα σε όλους τους δήμους και το τονίζω αυτό. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε και τα αγροτικά προγράμματα που η Περιφέρεια θα έχει περίπου το 35%, δράσεις που αφορούν μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα, προγράμματα για τους νέους αγρότες, για σχέδια βελτίωσης, δράσεις του leader κ.α. Για όλα αυτά χρειάζονται συνεργασίες, στοχεύσεις και ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος