ΠΑΓΝΗ: Άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση σεισμού παρουσία της Μίνας Γκάγκα

Με επιτυχία στέφθηκε η άσκηση ετοιμότητας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του «SAFE HOSPITAL» που έχει εκπονηθεί από τον Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Το “παρών” στην άσκηση έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, ενώ το σενάριο αφορούσε σε ισχυρό σεισμό στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου με πολλούς τραυματίες και πληροφορίες για νεκρούς.

«Είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, με τάξη, με προκαθορισμένους κανόνες, έτσι ώστε εκείνη την ώρα που έχεις άγχος, που έχεις στρες και τρέχεις, να μην ψάχνεις να βρεις τι χρειάζεται να κάνεις, να είναι όλα προτυποποιημένα» δήλωσε η κ. Γκάγκα.  Η υπουργός υγείας πρόσθεσε, ότι το πρόγραμμα αφορά όλα τα Nοσοκομεία της χώρας, όμως η αρχή έγινε από δύο μεγάλα νοσοκομεία, το Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε η πρώτη άσκηση και το ΠΑΓΝΗ, που υλοποίησε αυτό το απαιτητικό σενάριο που χρειάστηκε, όπως τόνισε, μεγάλη προετοιμασία.

Η κ. Γκάγκα είδε από κοντά όλα τα σημεία που διεξήχθη η άσκηση, από το σημείο υποδοχής των τραυματιών μέχρι το κέντρο επιχειρήσεων, ενώ την ικανοποίηση του για την διεξαγωγή της διαδικασίας και εξέφρασε και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

(φωτό αρχείου)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος