Οι μάσκες στην Εκκλησία και οι αντιδράσεις της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης στις πληροφορίες, που έφεραν τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο, Ειρηναίο, στο κήρυγμά του στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, να προτρέπει τους πιστούς να μην φορούν τις μάσκες εντός της εκκλησίας γιατί «φυλακίζουν την πίστη».

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, έκανε λόγο για αήθη επίθεση και ανηθικότητες διαψεύδοντας το γεγονός, σημειώνοντας ότι υπήρξε παρανόηση και παρερμηνεία των όσων είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης απαντώντας σε ερώτηση για τις μάσκες και όσους αντιδρούν με τη χρήση τους, επισήμανε ότι όποιος θέλει μπορεί να την αφαιρέσει. Δεν προέτρεψε τους πιστούς να αφαιρέσουν τις μάσκες, όλα αυτά δεν ισχύουν. Ούτε έκανε λόγο για φυλακισμένη πίστη, αυτή η δήλωση είναι ανύπαρκτη. Εξάλλου οι δηλώσεις έγιναν μετά τη θεία λειτουργία όπου το 98% των πιστών φορούσε μάσκα», τόνισε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής.

Σημείωσε ακόμη η Εκκλησία της Κρήτης παραμένει σταθερή στη θέση που έχει μέχρι σήμερα για τις μάσκες και την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος