Ο Μ. Μιχαηλίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου

Ο διεθνούς φήμης Ηρακλειώτης αρχιμουσικός Μύρωνας Μιχαηλίδης αναλαμβάνει χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την ΔΕΠΤΑΗ, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα.
Τον κ. Μιχαηλίδη παρουσίασε νωρίτερα σήμερα ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού.

Ο κ. Λαμπρινός αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό του Ηρακλειώτη αρχιμουσικού, ο οποίος, πρόσθεσε, έχει καθολική αναγνώριση στην Ελλάδα και τον κόσμο, πράγμα δύσκολο αλλά και σημαντικό.
“Είναι ουσιαστικά και ανυπόκριτα ευγενής, με όραμα για δουλειά. Αναγέννησε την Εθνική Λυρική Σκηνή. Διαθέτει βαθιά αγάπη για τον τόπο του και είμαστε τυχεροί που ο τόπος αυτός είναι το Ηράκλειο και η Κρήτη. Η βοήθειά του για το Πολιτιστικό ήταν πολύτιμη όλο αυτό το διάστημα. Και ήρθε η ώρα η συνεργασία μας να περάσει σε άλλο επίπεδο. Το Ηράκλειο διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστή για τον Πολιτισμό. Και το Πολιτιστικό μπορεί να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης για το Ηράκλειο και την Κρήτη. Δώσαμε πολιτιστική ταυτότητα στην πόλη, αναδείξαμε το Ηράκλειο σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Περιφέρειας. Έχουμε το όραμα, αλλά απαιτείται η συνεργασία και η συστράτευση όλων των δυνάμεων με την αξιοποίηση του κ. Μιχαηλίδη θέλουμε να δούμε το Πολιτιστικό όπως το ονειρευόμαστε” ανέφερε ο κ. Λαμπρινός.

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαηλιδης είπε: “Ως βέρος Κρητικός – εδώ στο Ηράκλειο γεννήθηκα, μεγάλωσα και πήγα σχολείο – θεώρησα αδιανόητο να μην αποδεχτώ την πρόκληση της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Όταν ανέλαβα την Εθνική Λυρική Σκηνή με είπαν τρελό. Τώρα, δεν θα με πουν κουζουλό. Είναι μια απίστευτα όμορφη και συγκινητική πρόκληση, γιατί ξεκινάμε κάτι από το μηδέν. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί θα κριθώ σε μερικά χρόνια. Και δεν είμαι απλά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος”

Αναφερόμενος στο όραμά του πρόσθεσε: “Βάζουμε σε πρώτη θέση την κρητική παράδοση. Ονειρεύομαι ένα Πολιτιστικό Κέντρο ανοιχτό σε όλους τους Πολιτισμούς. Είμαι υπέρ της εξωστρέφειας. Έχει καλυφθεί το λειτουργικό. Το καλλιτεχνικό που έχουμε σχεδιάσει είναι ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο Υπάρχει ένα business plan που προβλέπει το κόστος. Στην πορεία το έργο θα στηριχθεί και σε άλλους, εκτός από τον Δήμο. Αναμένω πολλά από την Περιφέρεια, το Κεντρικό κράτος και μεγάλους χορηγούς”, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ, Μηνάς Καπετανάκης, τόνισε από την πλευρά του ότι σε πρώτη φάση προβλέπονται 600.000 ευρώ για τη λειτουργία του, τα οποία μπορούν να βρεθούν και από χορηγίες.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ οι εργασίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες και την 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η γενική δοκιμή στη μεγάλη αίθουσα.
Το Πολιτιστικό Κέντρο εγκαινιάζεται με μια διπλή συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη στις 8 και 9 Μαρτίου, ενώ στις 24 Μαρτίου στη σκηνή του Πολιτιστικού θα ανέβει ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, σε μια παράσταση που οργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης.
Σύμφωνα με τον κ. Καπετανάκη το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου θα λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ