Κλειστά τα σχολεία σε Ανώγεια και Οροπέδιο Λασιθίου – Επιχείρηση για τη μεταφορά προσφυγόπουλων (video)

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία σε Ανώγεια και Οροπέδιο Λασιθίου με αποφάσεις των δημάρχων, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί. Χθες, ενώ ήταν σε εξέλιξη έντονη χιονόπτωση, επιχείρηση στήθηκε για την μεταφορά στα Ανώγεια των 12 ανήλικων προσφυγόπουλων που έφτασαν για να φιλοξενηθούν σε ειδική δομή.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, κρίθηκε σκόπιμο για την ασφάλεια του τουριστικού βαν και των 12 παιδιών, προσφυγόπουλων από το Αφγανιστάν, που μετέφερε, να σταματήσει στις Γωνιές. Οχήματα του δήμου, όπως φαίνεται στο βίντεο, έφτασαν στο σημείο, παρέλαβαν και μετέφεραν με ασφάλεια τα παιδιά στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Προσφυγόπουλων, στα Ανώγεια, το οποίο πλέον έχει 100% πληρότητα, με 25 φιλοξενούμενους.

Το χιόνι και το χαλάζι που έπεσε χθες στα ορεινά του νησιού κινητοποίησε για μία ακόμη φορά τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας και τα εκχιονιστικά βγήκαν ξανά στους δρόμους, επιχειρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων για να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό.Κλειστά τα σχολεία σε Ανώγεια και Οροπέδιο Λασιθίου – Επιχείρηση για τη μεταφορά προσφυγόπουλων (video) Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ωστόσο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόσκρουση του “Νήσος Ρόδος”, στην προβλήτα του λιμανιού του Ηρακλείου, συνεχίζονται. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι.
Χθες το βράδυ, πάντως, εκτός από το χιόνι που έπεσε στα ορεινά του νησιού, υπήρξε και εκτεταμένη χαλαζόπτωση, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να το “στρώσει” για λίγο σε περιοχές των πόλεων του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, αλλά και του Αγίου Νικολάου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος