ertnews.gr

Νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα

22/09 10:22
Νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον κινηματογράφο «Αστόρια» ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης.

O κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο νέο παραγωγικό μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση, με δίκαιη ανάπτυξη, υγιή επιχειρηματικότητα και μόνιμη απασχόληση, δίνοντας έμφαση στην ποιοτική ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και στην αποτελεσματική διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό.
Εκτενή αναφορά έκανε και στα έργα υποδομής στην Κρήτη, με έμφαση στον ΒΟΑΚ, για τον οποίο ανέφερε ότι η μελέτη που διασφαλίζει τον ενιαίο σχεδιασμό του έργου από το Καστέλι Κισσάμου ως την Σητεία, θα δημοπρατηθεί μέσα στον Οκτώβριο του 2017. Πρόσθεσε ότι ο διαγωνισμός για το πιο ώριμο τμήμα του, από τα Χανιά ως τον Άγιο Νικόλαο, θα γίνει στις αρχές του 2018, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τόσο στην έναρξη όσο και στην ολοκλήρωση του έργου το παρών θα δώσει ο ίδιος με τον περιφερειάρχη.
Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης, που, όπως είπε, θα την μετατρέψει σε ενεργειακό κόμβο, αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας και μειώνοντας την επιβάρυνση των νοικοκυριών. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ακόμη στο αεροδρόμιο Καστελίου, στον κόμβο της Αγίας Πελαγίας, στο δίκτυο ύδρευσης του Οροπεδίου Λασιθίου και στα βελτιωτικά έργα στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης».
Επίσης ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο, το ΤΕΙ Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου μια από κοινού ημερίδα, προκειμένου να καθοριστούν τα συγκεκριμένα διετή προγράμματα που θα υλοποιηθούν στην Κρήτη για αποφοίτους των ΕΠΑΛ, από τα οποία θα εξασφαλίζονται επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων.

Συγκεντρώσεις

Νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώραΤην ώρα που ολοκληρωνόταν η διαδικασία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου με την ομιλία του πρωθυπουργού και τη σύσκεψη που προηγήθηκε με τους υπουργούς, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Ηρακλείου, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΟΕΒΕΝΗ, η Παγκρήτια Επιτροπή Αγροτών, το ΠΑΜΕ και άλλοι φορείς πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις, κάνοντας λόγο για «φιέστα» από την πλευρά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν ότι θεσμοθετεί και εφαρμόζει αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.

Δήλωση Αυγενάκη

«Για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός χάθηκε μέσα σε νοητικές ακροβασίες. Φλυαρούσε χωρίς να λέει τίποτα.
Έταξε σε όλους τα πάντα, χωρίς να δώσει τίποτα σε κανένα», δήλωσε ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης και συμπλήρωσε: «Όταν σταμάτησε την έκθεση ιδεών, πιάστηκε αδιάβαστος, άσχετος και ψεύτης!
Μας μίλησε για «κρατική συνοχή», μας ανακοίνωσε δεκάδες forum διαλόγου και μας είπε ότι το κρίσιμο στην ανάπτυξη είναι η ορθή κατανόηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.
Κλείνοντας μας είπε ότι «αυτό το συνέδριο αποτελεί υπόδειγμα για το αύριο της χώρας. Καλή επιστροφή κ. Τσίπρα!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version