Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται σήμερα στο Ηράκλειο, καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» αυξάνει κατακόρυφα τη μεταδοτικότητα, κάτι που καταγράφεται στον αριθμό των ημερήσιων νέων μολύνσεων και στο Ρέθυμνο, όπου από την περασμένη εβδομάδα έχουν αρχίσει να εντοπίζονται ύποπτα για το ινδικό στέλεχος θετικά δείγματα.

Σύμφωνα με τα δείγματα, τα οποία συγκεντρώνονται και εξετάζονται στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η ινδική μετάλλαξη είναι η πλέον κυρίαρχη στην Κρήτη, όπου καταγράφονται σε μικρότερη έκταση η αθηναϊκή, που επίσης εμφανίζεται σε μη αναμενόμενη συχνότητα, και τέλος η βρετανική, η οποία φαίνεται να είναι σε αποδρομή.
Σε ό,τι αφορά την αύξηση των κρουσμάτων ινδικής μετάλλαξης, της οποίας, όπως λέει ο κ. Ζαφειρόπουλος, η ολοκληρωτική επικράτηση είναι θέμα χρόνου, αυτή αποδίδεται στο τρίπτυχο: χαλάρωση περιοριστικών μέτρων, αυξημένη μεταδοτικότητα και συμπεριφορά πολιτών, ιδίως των νέων σε ηλικία.
Για δε τον περιορισμό της, καίριας σημασίας, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι ο εμβολιασμός, που όμως δε μπορεί να αποτελέσει άμεσο ανάχωμα απέναντι στην διαφαινόμενη επέλαση της ινδικής μετάλλαξης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκα, αποφυγή συγχρωτισμού, πλύσιμο χεριών), με τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, ελέγχων στις πύλες εισόδου, με καλή ιχνηλάτηση και διαχείριση κρουσμάτων, ενώ δεν αποκλείεται και η υιοθέτηση οριζόντιων περιορισμών στοχευμένου χαρακτήρα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος