Νέες ράμπες ΑμεΑ στο Ηράκλειο

Την σύμβαση για το έργο «Βελτίωση διαδρομών προσβασιμότητας ΑμεΑ εντός πόλεως» υπέγραψε χθες στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Το έργο αφορά στην κατασκευή 106 νέων ραμπών ΑμεΑ στα πεζοδρόμια της πόλης του Ηρακλείου και στην αποκατάσταση 167 από τις ήδη υφιστάμενες. Το τελικό ποσό της σύμβασης είναι 68.615,41 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου.
Μετά από την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Θα κατασκευαστούν συνολικά 106 νέες ράμπες και θα αποκατασταθούν 167 από τις υπάρχουσες σε δρόμους της πόλης του Ηρακλείου. Συνεχίζουμε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, με στόχο να καταστήσουμε το Ηράκλειο μια πόλη φιλική και προσβάσιμη για όλους. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να το πετύχουμε, ωστόσο ήδη έχουμε σημειώσει πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα και δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρι τα Άτομα με Αναπηρία να μπορούν να κινηθούν παντού στο Ηράκλειο, ελεύθερα και δίχως εμπόδια, όπως και οι λοιποί δημότες».
Η σύμβαση προβλέπει παρεμβάσεις στις οδούς: Δημοκρατίας, Γερωνυμάκη, Σοφοκλή Βενιζέλου, Γιαμαλάκη, Κυρίλλου Λουκάρεως – Αγίου Μηνά, Αβέρωφ, Ανδρέα Παπανδρέου, Χαριλάου Τρικούπη, Κονδυλάκη, Πλαστήρα, Μποφώρ, Ξανθουδίδη, Ιδομενέως, Κορωναίου και Ανδρεαδάκη. Ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν στις πλατείες Κορνάρου, Κύπρου και Ελευθερίας και σε διάφορα σημεία της πόλης, ύστερα από αιτήματα πολιτών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος