Ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης λέμβου με μετανάστες ανοιχτά της Ιεράπετρας. Σύμφωνα με πληροφορίες για τη διάσωση των μεταναστών έχει επέμβει σκάφος της δύναμης FRONΤEX και drone το οποίο από το πρωί παρακολουθεί την πορεία της λέμβου, ενώ παραπλέοντα σκάφη βοήθησαν για την ασφαλή μεταφορά των αλλοδαπών.
Με σκάφος της FRONΤEX, μεταφέρθηκαν στο μικρό κλειστό γήπεδο της Ιεράπετρας και όχι στους Μύθους λόγω χώρου, οι 59 μετανάστες από το Σουδάν οι οποίοι διασώθηκαν νωρίτερα ανοιχτά της Ιεράπετρας. Μεταξύ αυτών δύο έγκυος γυναίκες η οποίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της πόλης ένα τρίχρονο παιδί και αρκετά ανήλικα παιδιά και γυναίκες.
Όλοι οι μετανάστες -υπήκοοι Σουδάν- μεταφέρθηκαν τελικά στο μικρό κλειστό γήπεδο της Ιεράπετρας και όχι στους Μύθους λόγω χώρου. Ο δήμος έχει οργανώσει την σίτιση έχουν τοποθετηθεί κλινοσκεπάσματα.
.Οι μετανάστες από το Σουδάν θεωρούνται πρόσφυγες λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος