Ν. Ανδρουλάκης από Σητεία: Ο “χρυσός” χορηγός σας κύριε Μητσοτάκη δεν είναι πια εδώ, εδώ είναι το ΠΑΣΟΚ

Δριμεία επίθεση τόσο στην ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την Σητεία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης καλώντας του ψηφοφόρους να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις 25 Ιουνίου για μια δυνατή αντιπολίτευση.

«Ο κ Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ εκφράζει το κέντρο, αλλά κεντροαριστερά και κέντρο δεν γίνεται με Φαήλο Κρανιδιώτη και Βορίδη. Αυτή είναι Ακροδεξιά» τόνισε ο κ Ανδρουλάκης.

«Είναι αδιανόητο να έχουμε “Πάτσηδες”, που αγοράζουν τα δάνεια του λαού. Είναι αδιανόητο να έχουμε εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς. Είναι αδιανόητο να μην πληρώνουν κάποιοι για την τραγωδία των Τεμπών. Είναι αδιανόητο να έχουν παραδοθεί κόκκινα δάνεια στα funds και να εκβιάζονται πολίτες, επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί. Είναι αδιανόητο να έχουμε σκάνδαλα σε θέματα θεσμών και δημοκρατίας, όπως οι υποκλοπές και αντί να πέφτουν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, να παίρνει παραπάνω», τόνισε ο κύριος Ανδρουλάκης. 

«Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην φαυλότητα του συστήματος της ΝΔ. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή στα κινήματα θα ξαναβρεί τον πραγματικό του αντίπαλο. Τον αντίπαλο της προόδου, τον αντίπαλο της αξιοπιστίας. Είχε καλομάθει με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τα πράγματα θα ξαναμπούν σε έναν νέο δρόμο. Γι΄ αυτό ζητώ από τον ελληνικό λαό να αποκτήσει την αντιπολίτευση, που θα του δώσει πραγματική εναλλακτική επιλογή και όχι μια αντιπολίτευση, που έχασε ο ελληνικός λαός τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Ο χρυσός χορηγός σας, κ. Μητσοτάκη, δεν είναι πια εδώ. Εδώ είναι το ΠΑΣΟΚ, εδώ είναι η Δημοκρατική Παράταξη», τόνισε ο κύριος Ανδρουλάκης.

Αναφέρθηκε ειδικά στη φορολόγηση των μερισμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο «εμείς στηρίζουμε τη μεσαία τάξη τους εργαζόμενους, θέλουμε δίκαιο φορολογικό σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις δαπάνες στη δημόσια υγεία δήλωσε, ότι πρέπει να ανέλθουν στο 8% κάνοντας λόγο ότι οι Έλληνες πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη στην ιδιωτική υγεία.

Για τα κόκκινα δάνεια δήλωσε, ότι πρέπει να ψηφιστεί ένα πλαίσιο διαπραγμάτευσης των τραπεζών με τους δανειολήπτες όχι με τα funds. «Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα τον Τουρισμό, πρέπει να συνδέσουμε τους δυο τομείς για να δημιουργήσουμε ισχυρή οικονομία και υπεραξία» ανέφερε.

Πρωταγωνιστής η Αυτοδιοίκηση το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ

«Αυτή η παράταξη είναι παράταξη της περιφερειακής ανάπτυξη. Είναι η παράταξη, που δημιούργησε την τοπική αυτοδιοίκηση, που έδωσε εργαλεία για να είναι κοντά στον πολίτη. Εμείς διαφωνούμε με το δήθεν επιτελικό δήθεν του κ Μητσοτάκη, όχι μόνο γιατί έκανε υποκλοπές, όχι μόνο γιατί πρωταγωνιστεί σε τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς, αλλά για έναν ακόμη λόγο. Διότι ως μοντέλο διοίκησης της χώρας εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει διάχυση των εξουσιών. Ένα επιτελικό κράτος πρέπει να ενισχύει την δημοκρατία, την περιφερειακή ανάπτυξη και αυτό σημαίνει, ο πυλώνας της δημοκρατίας που λέγεται αυτοδιοίκηση να είναι πρωταγωνιστής και όχι να υπηρετεί την κεντρική εξουσία των Αθηνών. Είναι ένα στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ να ξαναφτιάξουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση, που θα έχει στον πρώτο βαθμό όλες τις δυνατότητες όλες τις υπηρεσίες και όλα τα εφόδια, που έχουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Αν αυτή η αυτοδιοίκησή λοιπόν υπάρχει δεν θα ζητά η Σητεία να φτάσει εδώ ο ΒΟΑΚ…», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις 25 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι ο ισχυρός νικητής των εκλογών

«Στις 25 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι ξανά ισχυρός νικητής των εκλογών. Σας ζητώ να πάρει ο καθένας και η καθεμία την προσπάθεια στα χέρια του. Έχουμε νέα κοινοβουλευτική ομάδα, έχουμε ανανέωση, έχουμε ενότητα αλλά πάνω απ΄ όλα πολιτική αυτονομία. Για αυτό λέμε πράγματα, που μπορεί να ενοχλούν τους λίγους και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά ενώνουν τους πολλούς, γιατί είμαστε το κόμμα της κοινωνικής δικαιοσύνη και της εθνικής αξιοπρέπεια. Και αυτό το κόμμα στις 25 Ιουνίου θα είναι ακόμη πιο ισχυρό προς όφελος της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ρεπορτάζ: Ιάσων Ταβλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος