Μονάδα αφαλάτωσης στο Μαλεβίζι

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομών στο Δήμο Μαλεβιζίου, που αποτελεί ταυτόχρονα και απάντηση στο πρόβλημα της λειψυδρίας, η δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού ποταμού, δυναμικότητας 3.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού καθημερινά, με δυνατότητα ακόμα και για 3.500 κυβικά, μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, με την ανάδοχο εταιρεία.

Η σύμβαση θα υπογραφεί αύριο στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού κατασκευής και λειτουργίας για 5 χρόνια – μαζί με τα νέα δίκτυα τροφοδοσίας των δεξαμενών – 3.000.000 ευρώ περίπου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή της μονάδας προεπεξεργασίας, της μονάδας επεξεργασίας, τα αντλιοστάσια και δυο δεξαμενές 1000 και 2000 κυβικών.
Η νέα μονάδα, η οποία θα καλύψει το Γάζι, το Παλαιόκαστρο, το Μαδέ, τη Λυγαριά και την Αγία Πελαγία, θα εγκατασταθεί στον χώρο που λειτουργεί ήδη από το 2014 η πρώτη μονάδα αφαλάτωσης, που δίνει καθημερινά 2.500 κυβικά νερού σε περιοχές του Γαζίου και της Ροδιάς.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, ανέφερε: «Το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι ένα από τα σημαντικότερα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο στο Μαλεβίζι, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη. Γι’ αυτό κι εμείς με υπευθυνότητα και συνέπεια, κατασκευάσαμε και λειτουργήσαμε από τον Απρίλιο του 2014 την πρώτη μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού, καλύπτοντας περιοχές του Γαζίου και της Ροδιάς με 2.500 κ.μ. άριστου πόσιμου νερού. Με την νέα, δεύτερη μονάδα, υπερδιπλασιάζουμε την ποσότητα αυτή και καλύπτουμε μια πολύ μεγάλη περιοχή, από το Γάζι μέχρι και την Αγία Πελαγία. Λύνουμε έτσι οριστικά το πρόβλημα της παροχής πόσιμου νερού εξαιρετικής ποιότητας στους δημότες μας, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον του τόπου μας. Είναι άλλωστε γνωστό, πώς από τον Αλμυρό ποταμό εκβάλλονται στην θάλασσα καθημερινά, περισσότερα από 1.100.000 κυβικά νερού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος