Μίλησαν εξ αποστάσεως για τα προβλήματα των Μηχανικών

Τα προβλήματα των μηχανικών μελών του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, εν μέσω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, εξετάστηκαν στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Ο πρόεδρος, Μιχάλης Χωραφάς, ενημέρωσε για τις επιστολές που έχει στείλει το προηγούμενο διάστημα το ΤΕΕ/ΤΑΚ και αφορούσαν στην παρότρυνση μείωσης των αντικειμενικών αξιών, στην αναβολή για ένα χρόνο της απαίτησης ενεργειακής κλάσης Α στα νέα κτίρια, στις προτάσεις για βελτίωση του ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών, στο κλείσιμο των γραφείων κτηματογράφησης και στα έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού, που σχετίζονται με τον κλάδο των μηχανικών.

Στη συνέχεια κατέθεσε σχέδιο επιστολών που σχετίζονται με την ψηφιακή διακυβέρνηση, οι οποίες ψηφίστηκαν ομόφωνα. Η πρώτη αφορούσε στην ηλεκτρονική διεκπεραίωση διαδικασιών που σχετίζονται με την έκδοση οικοδομικής άδειας. Θεωρείται αδιανόητο να απαιτείται η παρουσία μηχανικού ή πολίτη για μια σειρά ζητημάτων, όπως η πληρωμή φορολογικών στη Δ.Ο.Υ., πληρωμή προκαταβολής στον ΕΦΚΑ, λήψη κτηματογραφικού αποσπάσματος στο Κτηματολογικό Γραφείο.

Είναι πολύ απλό, να πληρώνονται ηλεκτρονικά και τα σχετικά στοιχεία να αποστέλλονται ηλεκτρονικά. Η δεύτερη αφορούσε την προτροπή προς τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ,για έναρξη συνεδριάσεων διαφόρων Συμβουλίων (Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Συμβούλιο Επίλυσης Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) με τηλεδιάσκεψη. Είναι πολύ μεγάλο των πλήθος των οικοδομικών αδειών που δεν δύνανται να κατατεθούν στις ΥΔΟΜ, επειδή δε συνεδριάζουν τα εν λόγω Συμβούλια, με αποτέλεσμα να παγώνει η οικονομία του κλάδου των μηχανικών και όχι μόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος