ertnews.gr

Μελέτη για την ανάπτυξη της Λαγκάδας

19/02 12:34
Μελέτη για την ανάπτυξη της Λαγκάδας

Η πρώτη φάση της μελέτης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης, της περιοχής Λαγκάδας του Δήμου Χερσονήσου, έγινε στις Ποταμιές, παρουσία φορέων και κατοίκων της περιοχής, όπου βρίσκεται και το φράγμα Αποσελέμη.

Μελέτη για την ανάπτυξη της ΛαγκάδαςΣκοπός της μελέτης είναι η διαμόρφωση μιας νέας πρότασης, ενός αναπτυξιακού μοντέλου στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από την κατασκευή του φράγματος. Μια καινούργια προσέγγιση που θα θέσει τις βάσεις και θα καθορίσει τους αναπτυξιακούς όρους, τις κατευθύνσεις και προϋποθέσεις με επίκεντρο το φράγμα, αλλά και σε συνδυασμό με τους άλλους σημαντικούς πόρους της περιοχής, ώστε να κινηθεί η περιοχή της Λαγκάδας, με τα χωριά Ποταμιές, Αβδού, Γωνιές, Μοχός, Κράσι, Κερά, στη νέα για αυτήν εποχή με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.
Στην πρώτη συνάντηση ο υπεύθυνος της μελέτης, Νίκος Δρακωνάκης, παρουσίασε την αποτύπωση, ανάλυση και αξιολόγηση περιοχής και ταυτόχρονα ξεκίνησε τη διαδικασία διαβούλευσης, καθώς προσκάλεσε τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών και τους δημοτικούς συμβούλους που παρευρίσκονταν στη διαδικασία, να τοποθετηθούν στα μέχρι τώρα ευρήματα της μελέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version