Μεγάλη συμμετοχή στα διαδικτυακά μαθήματα

Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός όσων μετέχουν στα διαδικτυακά μαθήματα «Μάθεσις», των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Ο βαθμός συμμετοχής των ελλήνων πολιτών σε αυτά συνεχίζει να είναι –τηρουμένων των πληθυσμιακών αναλογιών– ο υψηλότερος στον κόσμο.

Στα 16 διαφορετικά μαθήματα που έχουν προσφερθεί μέχρι τώρα, ο αριθμός των βεβαιώσεων επιτυχούς παρακολούθησης που έχουν εκδοθεί –κατόπιν εξετάσεων– υπερβαίνουν τις 20.000, ενώ ο αριθμός των εγγραφέντων φοιτητών έχει φτάσει τις 35.000. Το σχετικό ποσοστό (57%) είναι περίπου 6-7 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο διεθνές και συμφωνεί με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης των πανεπιστημίων Harvard και MIT, που έδειξε ότι οι Έλληνες είναι η πρώτη εθνική ομάδα στον κόσμο στα διαδικτυακά μαθήματα των δύο κορυφαίων πανεπιστημίων.
Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα του Mathesis προσφέρονται δωρεάν και μπορεί να τα παρακολουθήσει οποιοσδήποτε –με μια απλούστατη διαδικασία εγγραφής στον ιστότοπο mathesis.cup.gr– ενώ παραμένουν προσβάσιμα και μετά τη λήξη τους. Εκτός των άλλων το Mathesis είναι και μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη ανοικτή όλο το 24ωρο.
Να σημειωθεί επίσης ότι τα μαθήματα του Mathesis δεν επιβαρύνουν ούτε κατά ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά καλύπτουν το πλήρες κόστος τους από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και εθελοντική εργασία κάποιων στελεχών τους.
Ο επόμενος κύκλος μαθημάτων προβλέπεται να ξεκινήσει τον επόμενο Νοέμβριο, με το τρίτο μέρος της Παγκόσμιας Ιστορίας, της Μαρίας Ευθυμίου και θα συνεχιστεί με το μάθημα, «Τι είναι γλώσσα; Από τη νόηση στη φωνή», με διδάσκοντα τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Φοίβο Παναγιωτίδη. Τα μαθήματα εφαρμοσμένης πληροφορικής θα είναι ο κορμός του ανοιξιάτικου κύκλου, ενώ την ίδια περίοδο το Mathesis θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει το πρώτο μικρό του βήμα προς τη Μέση Εκπαίδευση και ένα νέο κύκλο μαθημάτων γενικής παιδείας για τον έλληνα πολίτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος