Κρήτη: Μαθήματα προστασίας από τον σεισμό στους σεισμόπληκτους μαθητές από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μαθήματα προστασίας από τον σεισμό καθώς και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης οι μαθητές των σχολείων των σεισμόπληκτων περιοχών του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο στήριξης των συνανθρώπων μας που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, αλλά και γενικότερα των ευάλωτων πληθυσμών, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως σιωπηλά κάνει όλα τα χρόνια της λειτουργίας του, αποφάσισε να δώσει στους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν όποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου επιλέξουν.

Κρήτη: Μαθήματα προστασίας από τον σεισμό στους σεισμόπληκτους μαθητές από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ήδη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας επισκέφθηκαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θραψανού, που παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Οι ερευνητές της Φύσης» και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Προστατεύομαι από τον σεισμικό κίνδυνο».
Οι υπεύθυνοι του μουσείου είναι σε επικοινωνία με την εκπαιδευτική κοινότητα και με το νέο έτος και άλλοι μαθητές από τις σεισμόπληκτες περιοχές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν όποια επιθυμούν από τα διαθέσιμα 35 εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές προσχολικής ηλικίας, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Αν και κατά πάγια τακτική το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης δε δημοσιοποιεί τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής στις οποίες προχωρά, δεν είναι η πρώτη φορά που στέκεται στο πλευρό ανθρώπων που έχουν οικονομική ή κοινωνική ευαλωτότητα. Ωστόσο, για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο πραγματοποίησε δωρεάν απτική ξενάγηση σε ομάδα τυφλών μαθητών και ενηλίκων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση. Μεταξύ άλλων, στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει στα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά του προγράμματα παιδιά από το “Χαμόγελο του παιδιού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος