Μάχη για να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές

Κατολισθήσεις, καθιζήσεις, καταπτώσεις βράχων, υπερχειλίσεις, κλειστοί δρόμοι, κατεστραμμένα γεφύρια, ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη προκαλώντας πρωτοφανείς βροχοπτώσεις και ανυπολόγιστες καταστροφές κυρίως στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου.

Αίτημα να κηρυχθούν όλοι οι δήμοι του νομού Ρεθύμνου, πλην του δήμου Ανωγείων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα αποσταλεί σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Κρήτης, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή. Σε λίμνη μετατράπηκε και το Οροπέδιο Λασιθίου.
Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές των Χανίων πραγματοποίησε χθες, ως επικεφαλής κλιμακίου, ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπρίρτζης. «Σήμερα είναι μια άλλη ημέρα, πρέπει να γιατρέψουμε τις πληγές της Κρήτης, αυτή είναι η εντολή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης δεσμευόμενος για τη δρομολόγηση λύσεων και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας όπου υπάρχουν προβλήματα. Όπως είπε ο υπουργός την αποκατάσταση των ζημιών στο ΒΟΑΚ από τις κατολισθήσεις θα την αναλάβει το υπουργείο Υποδομών. Την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας στην προσπάθεια για αποκατάσταση των ζημιών εξέφρασε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζοντας ότι «με την συνεργασία όλων και το σωστό σχεδιασμό τα προβλήματα θα ξεπεραστούν».
Δύναμη του Ελληνικού Στρατού με δώδεκα οχήματα έφτασε χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας για την κατασκευή αρχής γενομένης από σήμερα δύο γεφυρών, ενώ στα Χανιά βρέθηκε και ο Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη.
Την έναρξη από σήμερα το πρωί της καταγραφής των ζημιών και της σύνταξης τεχνικών δελτίων για την αντιμετώπιση τους αποφάσισε το Συντονιστικό στο οποίο συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Βουλγαράκης, μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών, στελέχη του στρατού, του ΟΑΚ και άλλων υπηρεσιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος