Λευτ. Αυγενάκης: Το Ηράκλειο θα διεκδικήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες

Τη διεκδίκηση από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από την Κρήτη και το Ηράκλειο, της διοργάνωσης των 4ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων για το 2025 ή το 2027 και των 21ων Μεσογειακών Αγώνων το 2030, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη Συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, οι οποίοι διεξήχθησαν με επιτυχία στην Πάτρα πέρυσι το καλοκαίρι.  

«Όλα όσα μάθαμε, η τεχνογνωσία που αποκομίσαμε και η εμπειρία που αποκτήσαμε, σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια που εφαρμόζουμε σε όλους τους τομείς, αξιοποιώντας και τον υψηλό δείκτη ποιότητας αθλητικών υποδομών, που επιδιώκουμε να επιτύχουμε με την συνεχή καθημερινή προσπάθειά μας, αλλά και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης», είναι εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν το Υφυπουργείο Αθλητισμού στην απόφαση για τη σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας διεκδίκησης των δυο σπουδαίων διοργανώσεων, όπως επισήμανε ο κ. Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό της 40ήμερης διάσωσης των Παράκτιων Αγώνων στην Πάτρα, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς η διοργάνωση έβαινε προς ματαίωση, με συνέπεια τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας, εξαιτίας της αβελτηρίας της προηγούμενης Οργανωτικής Επιτροπής.

Επικεντρώθηκε στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, στις νυχθημερόν εργασίες της νέας Οργανωτικής Επιτροπής, στην τεράστια συμβολή των εθελοντών, στο νοικοκύρεμα των οικονομικών και εντέλει στην οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία που συνοδεύτηκε από συγχαρητήρια και κολακευτικά σχόλια από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και τις 26 χώρες που συμμετείχαν.

Παρών στη Συνέντευξη Τύπου ήταν ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο οποίος μετέφερε θερμό χαιρετισμό του προέδρου της, Amar Addadi και τη στήριξή του στη διεκδίκηση από τη χώρα μας των επόμενων Μεσογειακών διοργανώσεων.

Ο κ. Φιλιππούσης αναφέρθηκε στα συνολικότερα οφέλη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας, στο διεθνές μήνυμά τους, στα γενικότερα κέρδη της τοπικής κοινωνίας και στην «κληρονομιά» από τον αθρόο εθελοντισμό.

Την παρουσίαση του απολογισμού των Αγώνων έκανε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκος Παπαδημάτος, ενώ θα ακολουθήσει αναλυτικότερη και δια ζώσης συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ