Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Αγίου Νικολάου.
Η φωτιά καίει σκουπίδια εντός του ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστά δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης.
Το μεσημέρι, όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σταυρούλα Κατσουλάκη, η κατάσταση της πυρκαγιάς είναι σημαντικά βελτιωμένη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για να σβήσουν μικρές εστίες, ενώ παραμένουν οι πυκνοί καπνοί απο τα σκουπίδια που καίγονται.
Αυτή την ώρα επιχειρούν δύο εναέρια μέσα (ελικόπτερα), 45 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν δυνάμεις από το Ηράκλειο, την Χερσόνησο, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο.
#Πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο με απορρίμματα, πλησίον της περιοχής Κατσίκια στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Επιχειρούν 45 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 21, 2025
Παράλληλα ήχησε το 112 καλεί τους πολίτες να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες εξαιτίας των καπνών που κατευθύνονται στην περιοχή τους.
Η πυρκαγιά δεν απειλεί αυτή την ώρα κατοικημένη περιοχή. Νωρίτερα υπήρξε κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς λόγω της κατεύθυνσης του ανέμου, ωστόσο μετά από άμεση επέμβασης των πυροσβεστών η εστία κρατήθηκε εντός του χώρου εναπόθεσης στερεών αποβλήτων.
Κοντά στη φωτιά υπάρχουν σπίτια και ο οικισμός Κατσίκια του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Ρεπορτάζ: Ιάσων Ταβλάς, Σταυρούλα Κατσουλάκη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος