Λασίθι: Πολλές συλλήψεις για παράνομο κυνήγι

Πρεμιέρα στο κυνήγι του λαγού με αρκετά περιστατικά παράνομης θήρας στο νόμο Λασιθίου. Αυτή τη φορά τα μικτά κλιμάκια έδρασαν με ταχύτητα και μεθοδικότητα πιάνοντας στη φάκα τους παράνομους κυνηγούς.

Κλιμάκιο από υπαλλήλους της Δασικής υπηρεσίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και της θηροφυλακής των κυνηγετικών συλλόγων, συνέλαβαν ένα άτομο στο χωριό Μάλες της Ιεράπετρας να κυνηγά χωρίς άδεια θήρας επιπλέον κατηγορείται για απείθεια και άρνηση ελέγχου. Επίσης στο Παλαίκαστρο Σητείας συνέλαβαν μετά από έλεγχο ένα άτομο το οποίο είχε θηρεύσει τέσσερεις λαγούς, ενώ κανονικά επιτρέπετε ένας, ακόμη στη Ζήρο Σητείας, εντός του καταφυγίου άγριας ζωής, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα οι οποίοι και είχαν θηρεύσει δυο λαγούς. Έγινε κατάσχεση των θηραμάτων των κυνηγετικών όπλων και κυνηγετικών σκύλων.

Για το μεν πρώτο περιστατικό ο Εισαγγελέας αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον άνδρα που κυνηγούσε χωρίς άδεια και αύριο θα του ορίσει τακτική δικάσιμο, ενώ για τα αλλά δυο περιστατικά ζήτησε την κράτηση τους σήμερα. Αύριο θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία με τη δικογραφία και αναλόγως θα αποφασίσει αν θα πάνε στο αυτόφωρο ή σε τακτική δικάσιμο.

Μεγάλη αλλαγή στο τρόπο ελέγχου της παράνομης θήρας που κάθε χρόνο αποδεκατίζει την πανίδα του τόπου πραγματοποιεί η δασική υπηρεσία συντονίζοντας μικτά κλιμάκια θηροφυλακής με αρκετά αποτελεσματική δράση όπως έδειξε η πρώτη μέρα του κυνηγιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος